Viteza.ro știri Munca pe internet - ce conexiune aveți nevoie?

Munca pe internet - ce conexiune aveți nevoie?

Vă desfășurați activitatea prin intermediul internetului? Poate fi vorba despre un birou la domiciliu cu normă întreagă sau doar despre muncă ocazională de acasă, dar în orice caz trebuie să acordați atenția pe care o merită conexiunii la internet. Cele mai importante lucruri sunt întotdeauna două - viteza și fiabilitatea.

Munca pe internet - ce conexiune aveți nevoie?

Deci, cât mai rapid și fără întreruperi? Nu este chiar atât de simplu...

Alegerea pare simplă, dar dacă analizați problema mai atent și începeți să descompuneți detaliile, veți constata că nu este deloc atât de ușor. Viteza este foarte importantă, mai ales dacă lucrați la proiecte care necesită trimiterea și primirea fișierelor de dimensiuni mari. În plus, de multe ori nu sunteți întotdeauna singur acasă și nu aveți acces complet la internet doar pentru dvs. Trebuie să luați în considerare și ceilalți membri ai gospodăriei, care cel mai probabil nu ar fi prea încântați dacă, în timpul lucrului dvs., ați revendicat utilizarea internetului doar pentru dvs. Cineva joacă jocuri online (și mai ales cele moderne sunt foarte solicitante în ceea ce privește viteza conexiunii și volumul de date trimise și primite), altcineva vrea să descarce un film frumos pentru seară. Problemele nu trebuie inventate, ele apar de la sine. Deci, cum să alegeți?

Biți și baiți se încurcă pentru unii

Chiar înainte de a începe să alegeți conexiunea optimă, poate că nu vă veți supăra dacă vă oferim posibilitatea de a reîmprospăta termeni de bază folosiți. De fapt, este suficient să înțelegeți diferența între biți și baiți, și de asemenea multiplele lor. Raportul dintre acestea este fix și neschimbat, dimensiunea unui baiat este de 8 biți (1B = 8b). Deoarece suntem obișnuiți cu sistemul zecimal, poate fi uneori puțin confuz pentru unii, nu este suficient să lucrăm pur și simplu mutând zecimala. La selectarea vitezei internetului nu uitați acest lucru și gândiți-vă întotdeauna cum lucrați cu fișiere mari. Abrevierea Mbit/s exprimă viteza de transfer a datelor – în mod specific megabiți pe secundă. Abrevierea MB/s exprimă de asemenea viteza de transfer a datelor – megabaiți pe secundă. Se aplică regula că 1 Mbit/s = 0,125 MB/s.

Ce viteză este suficientă?

Această întrebare nu este deloc atât de simplă pe cât poate părea la prima vedere. Trebuie să luați în considerare că cerințele de volum al datelor trimise și primite vor crește probabil în timp. De asemenea, merită să aveți o anumită rezervă, deși cu măsură. Cu viteza de 10 Mb/s, care este una dintre cele mai ieftine oferte ale unor furnizori, nu veți fi mulțumiți. Această conexiune este suficientă pentru verificarea e-mail-urilor sau pentru navigarea ocazională pe site-uri web simple. Dar asta este valabil numai dacă utilizați un singur computer sau alt dispozitiv conectat, altfel acea viteză nu este potrivită nici pentru navigarea obișnuită.

Cu cât mai multe dispozitive sunt conectate și funcționează simultan, cu atât cerința pentru viteza conexiunii va fi mai mare. Vă descurcați mai bine cu o conexiune de 25 Mb/s, în acest caz puteți viziona și videoclipuri sau descărca fișiere destul de mari, și mai multe dispozitive pot fi conectate simultan. Dacă scrieți, de exemplu, texte pentru magazine online sau site-uri web, nu lucrați cu grafice, imagini sau videoclipuri, această conexiune nu va fi foarte costisitoare și va fi în general suficientă pentru nevoile dvs. Minim până când veți decide să vă extindeți activitatea și să lucrați cu fișiere mult mai mari.

Pentru un grafician, este necesară, desigur, o conexiune mult mai rapidă, de cel puțin 50 Mb/s, materialele de calitate pentru tipărirea clasică sunt adesea foarte mari, dar pentru a menține calitatea necesară, aceasta este esențială. Să împărțiți fișierele în bucăți sau să improvizați altfel? Această soluție poate funcționa în caz de urgență, dar nu poate fi recomandată. Pentru trimiterea fișierelor, viteza de upload (încărcare) este, de asemenea, foarte importantă, așa că înainte de a semna contractul, asigurați-vă de aceasta! Același lucru este, în esență, valabil și pentru YouTuberii activi, care nu pot funcționa fără o conexiune rapidă.

Dacă lucrați ca fotograf și trimiteți fotografii de înaltă rezoluție, o conexiune rapidă este din nou esențială, la fel se aplică și pentru fotografii amatori, care își partajează cadrele în albume online. Unde este posibilă obținerea unei conexiuni prin cablu optic, nu e nimic de gândit, acoperirea se extinde continuu. Nu ezitați să căutați un furnizor de conexiune direct pe site-ul nostru.

Prin cablu sau prin aer?

Deși mulți susținători ai Wi-fi consideră conexiunea prin cablu arhaică, acest mod de transmitere a semnalului are încă avantaje incontestabile. Acestea includ absența interferențelor nedorite, pentru nevoia de mobilitate cu un laptop sau tabletă este suficient să conectați un router pentru a acoperi zona apropiată. Conexiunea wireless are, de asemenea, astăzi o viteză ridicată, este complet mobilă și, dacă nu aveți obstacole în cale, cum ar fi structuri metalice sau copaci foarte înfrunziți, nu îi poate fi reproșat nimic.

Lucrând online din străinătate

Vă puteți lua lucrul cu dvs. și în străinătate, dar uneori nu este atât de simplu. Întotdeauna merită să verificați viteza și disponibilitatea conexiunii în destinația finală. În țările UE puteți folosi roamingul fără restricții și fără costuri suplimentare, în alte părți utilizarea internetului poate fi uneori plăcută, dar trebuie să fiți pregătiți și pentru costuri ridicate. Oricum, merită să verificați posibilitățile, viteza și costurile de conectare înainte de a promite lucrul din străinătate cuiva.

Simți că ești prins în capcana scrollării nesfârșite? Că nu ai timp de altceva decât să petreci timp pe telefon? Nu este nimic de rușine, dar este timpul să faci ceva în privința asta. Îți vom arăta cum să faci un detox digital eficient, care te va ajuta să redescoperi farmecul lumii offline.

Compania OpenAI a prezentat o nouă serie de modele de inteligență artificială numite o1, care promit o revoluție în domeniul gândirii complexe și al rezolvării problemelor. Modelele o1 excelează în domenii precum știința, programarea și matematica, unde obțin rezultate comparabile cu doctoranzii. OpenAI s-a concentrat și pe siguranță și a dezvoltat o nouă abordare de antrenament pentru a preveni abuzul AI.

Adu-ți aminte de viziunea uluitoare a viitorului din filmul Blade Runner – reclame holografice, ciber-spațiu și rețele omniprezente. Poate deveni această ficțiune realitate? Descoperiți ce ne putem aștepta de la internetul viitorului și cum se vor estompa granițele dintre realitate și lumea virtuală.

Cablurile de rețea ethernet sunt de obicei utilizate pentru transferul de date. Totuși, standardele IEEE 802.3af și 802.3at definesc funcția de alimentare prin cablu de rețea. Astfel, dispozitivele mici de rețea pot fi alimentate fără necesitatea unui cablu suplimentar pentru tensiune. Să analizăm avantajele și dezavantajele PoE (Power over Ethernet) și specificațiile sale.

Lagurile și ping-ul ridicat vă strică bucuria de a vă juca online? Află ce viteză a internetului este cu adevărat necesară pentru o experiență de joc lină și cum să optimizezi conexiunea ta. Îți vom dezvălui sfaturi pentru configurarea routerului, impactul latenței asupra diferitelor genuri de jocuri și alte sfaturi utile care te vor ajuta să devii stăpânul câmpurilor de luptă virtuale.

Vă simțiți în siguranță în lumea digitală? Criminalitatea cibernetică este ca un virus care se răspândește cu o viteză amețitoare și atacă victimele nepregătite. Ransomware, atacurile asupra Internetului Lucrurilor, tehnici sofisticate de inginerie socială – amenințările pândesc la tot pasul. Citiți cum să vă apărați de prădătorii cibernetici și cum puteți proteja datele și intimitatea dumneavoastră în jungla online.

Alte versiuni lingvistice